Japanse Kunst

Toshiko Karashima Takeuchi is een kunstenares uit Japan, geboren in Tokio in 1949.

Zij studeerde aan de Tokio Kunst Ontwerp academie in Tokio (1968-1971).
Nadat ze afgestudeerd was werkte ze bij de TV-animatie “Sazae san” als achtergrond schilder.
In haar twintiger jaren, verhuisde ze naar Amsterdam, Nederland en zij is sindsdien in Nederland gebleven.
Haar beroep is voornamelijk theater/dans kostuumontwerpster, voornamelijk in Shusaku Bodytorium, waar ze begon als moderne danser in de jaren 1970 en 1980. Ze had ook de mogelijkheid om bij Prisma en andere dansgezelschappen te werken.

Ze houdt zich graag bezig met verschillende soorten kunst: schilderen, moderne dans, decorontwerp en kostuumontwerp.
Sinds 3 jaar geleden, begon ze te vouwen met origami papieren om grote papieren kunstwerken te creëren.
Haar woorden:
“Ik gebruik veel verschillende soorten papier, zoals pagina’s uit Japanse boeken, manga boeken, advertentie folders en origami papier om uiteindelijk verschillende objecten te bouwen.
Na het proberen van vele verschillende manieren van kunstwerken, kreeg ik vooral interesse in het op elkaar stapelen van de combinatie van verschillende kleuren papier, sindsdien bleef ik kleine gevouwen partjes van verschillende soorten papier combineren om dit uiteindelijk tot een papieren kunstobject te vormen.

Ik brainstorm om veel ideeën van nieuwe papierwerken te creëren. Ik wil dat mensen iets van mijn kunstwerk kunnen voelen en kunnen genieten van het bekijken van mijn kunstwerk. Ik voel me erg gevleid om mijn papieren kunstwerken op het Fan Base Project evenement met andere mensen te delen.”

11225220_1663459147222262_6768296066503726790_n

Maak kans op een PlayStation 4 of een New Nintendo 3DS!

Kom naar Fan Base Project op zaterdag 11 juli in de Broodfabriek in Rijswijk en maak kans op een PlayStation 4 (inclusief één controller) of een New Nintendo 3DS. Vul bij binnenkomst een formulier in waarmee je direct meedingt naar deze toffe prijzen. Aan het einde van de conventie wordt de winnaar bekend gemaakt.Koop je ticket nu!

Optreden G.L.A.M.S (soloproject MIKARU)

Fan Base Project wordt afgesloten met een optreden van G.L.A.M.S, een soloproject van ex-Dio -Distraught Overlord-, BLACK LINE zanger MIKARU! meer...