InuNeko Cosplay

What’s up!
Leuk jullie te ontmoeten!
Wij zijn InuNeko Cosplay: “Mario Inu” & “Petroeshka Neko”.
Twee cosplayers uit Nederland, die allebei “toevallig” houden van het deelnemen aan anime, videogame, fantasy en comic cons.

Zelf cosplayen eigenlijk pas relatief kort, namelijk pas sinds 2012, dus zijn we redelijk vers op het gebied van het gehele “cosplay community ding”. Ondanks dat we ons hiervan bewust zijn, vinden we het juist leuk om als “nieuwelingen” een frisse kijk te geven op de Nederlandse cosplayscene.

Als cosplayers doen wij graag mee aan competities en het uitvoeren van acts waarbij stage presence centraal staat.

Zo waren we onder andere winnaars bij de Dutch Comic Con 2015 Cosplay Competition en bij Gamepitcon 2015 als Scorpion & Sub-Zero. Ook krijgen we regelmatig verschillende nationale, maar vooral opvallend veel internationale cameo’s in geek-culture gerichte magazines, internetsites, blogs en video’s.

We maken onze eigen kostuums. Zijn dol op photo & video-shoots.
We zijn beiden geboren als 80’s-90’s babies, dus zijn we allebei “natural geeks” die houden van het spelen van videogames.
We zijn beiden dansers en martial artists. En hebben beiden dezelfde creatieve mindset. Dit laatste ding helpt ons als cosplay-duo vaak ook bij het maken van onze cosplay costumes en het bedenken van onze acts. Omdat wij ons buiten het cosplayen om de meeste tijd bevinden binnen de Nederlandse dans-scene, hebben we ons door de jaren heen geleerd te ontwikkelen tot allround performer specialists.

De characters die we cosplayen van verschillen vaak van waar we op dat moment gewoon zin in hebben om te maken.

Tijdens conventions, maar ook buiten de gehele cosplay wereld, vinden we het gewoon leuk om ons persoonlijk bezig te houden met “geeky stuff” op wat voor manier dan ook. Vinden we het houden van het toegankelijk en aanspreekbaar zijn als cosplayers belangrijk. En wisselen we graag kennis uit over de kunst van het cosplayen en de tons of fun die erbij hoort.

“See ya’ll at the next con!”

 

Je kan ons vinden op:

 

Facebook: InuNeko Cosplay

 

Instagram:

Mario Inu: @itsame_inc

Petroeshka Neko: @vixn_inc

#InuNekoCosplay

#Dutchcosplayers

 

Deviantart:  InuNekoCosplay

 

Youtube: InuNeko Cosplay

Petroeshka Neko - Foto door Jim Grootes Fotografie

Petroeshka Neko – Foto door Jim Grootes Fotografie

Mario Inu - Foto door Jim Grootes Fotografie

Mario Inu – Foto door Jim Grootes Fotografie

Photo Phillip Romeyn

Photo Phillip Romeyn

Foto door Jim Grootes Fotografie

Foto door Jim Grootes Fotografie

Foto door Benjamin Vitters

Foto door Benjamin Vitters

 

 

Maak kans op een PlayStation 4 of een New Nintendo 3DS!

Kom naar Fan Base Project op zaterdag 11 juli in de Broodfabriek in Rijswijk en maak kans op een PlayStation 4 (inclusief één controller) of een New Nintendo 3DS. Vul bij binnenkomst een formulier in waarmee je direct meedingt naar deze toffe prijzen. Aan het einde van de conventie wordt de winnaar bekend gemaakt.Koop je ticket nu!

Optreden G.L.A.M.S (soloproject MIKARU)

Fan Base Project wordt afgesloten met een optreden van G.L.A.M.S, een soloproject van ex-Dio -Distraught Overlord-, BLACK LINE zanger MIKARU! meer...